Det å være menneske er ikke alltid lett. Vi opplever svik fra kjærester, venner, familie, kolleger og andre. Det gjør vondt!
Har du noensinne føler at de rundt deg aldri merker du eller aldri ta hva du sier på alvor? Betyr det stadig forlate deg følelsen som du er usynlig for de menneskene du vurderer dine venner? Hvis så er du modig nok til å finne ut hvorfor dette skjer med deg og endre den?
Det kan overraske deg at du er ikke alene om denne opplevelsen. Mange mennesker føler denne måten samtidig eller en annen, og det er kanskje ikke så vanskelig å løse som du kanskje tror.
Så hvorfor gjør dine venner at du skal føle deg slik?
Vel mest sannsynlig fordi det er et mønster som du har besluttet å etablere og eller godtar dem. Nå tyder det er noe du har laget ikke lyd på alle bekreftende til at det sikkert høres mer Styrke enn hvis jeg sa at det var alle gjør ikke det?
Føler du svik i vennskapet? Hvis du er forvirret la meg avklare. Hvis de var ansvarlig for den hvordan kompetanse vil du føle deg i å kunne endre den? Ikke veldig, fordi du vil være helt ørkesløshet i forsøk på å endre andre folkeslag oppførsel.
Mens vite at du opprettet det gjør det mye enklere det vil si alt du trenger å gjøre er å skjelne de grunnleggende egenskapene til problemet og løse det. Derfor denne artikkelen.
Så her er vi igjen.
Følelse usynlig er mye knyttet til harboring manglende selvtillit selvtillit, selvtillit aktelse, selv verdt og mot til å snakke og leve en indre sannhet. Med andre ord en føler og oppfører seg akkurat som en etterfølger og sjelden hvis noen gang som en leder.
Nå kan du si: “Vel, hvis jeg skulle snakke min sannhet, og tro meg jeg har lyst til fra tid til annen, de kan bare avvise meg og jeg vil trekke opp alene, og alle av meg selv”.
Vel, jeg gratulere deg fordi du har identifisert problemet OUTRIGHT.
Problemet er at du er) redd for avvisning og b) er redd for å være alene.
Svik i et vennskap er forferdelig tungt. Disse frykter undergrave deg i dine forhold og føre til at du ikke å ta din (sannheten) selv alvorlig. Dette viser klart seg selv til andre, og også de reagerer i form dvs de ikke ta deg seriøst heller. Derav følelsen av usynlighet.
Så hva kan gjøres for å endre dette? Brønnen har anerkjent problemet blir det nødvendig å se på sine røtter. Hvor ble disse frykt stamme fra i livet ditt?
Får dine venner deg til å føle deg usynlig? Hvis du stoppe opp og reflektere over denne enkle spørsmål for en stund vil du sannsynligvis huske ett eller flere minner om hendelser hvor du ble avvist, forlatt, neglisjert, utstøtt, flau, gjort å føle verdiløs eller såra og vonbrotne og så videre.
Disse minnene er der fremdeles inni deg og det er “de” som er ansvarlig for å generere de frykter at undergrave deg og din følelse av tilstedeværelse.
Løsningen er å løse dem ved å “slette” dem en gang for alle. Hvis du har mot til å kreve tilbake liv og tilstedeinformasjon deg nå i hjertet ditt hva som må gjøres.
Vennskap skal ikke inneholde svik – selv om det kan gjennopprettes et vennlig forhold selv etter at man har blitt sveket – det er bare det at venner skal være gode mot hverandre og de skal ikke få deg til å føle deg usynlig.
Ensomhet dreier seg om en ubestemt lengsel eller et savn etter andre mennesker. Særlig høytider og begivenheter som forbindes med fellesskap og sosiale opplevelser kan bli vanskelige dersom du ikke har noen å dele dem med.
De fleste studier understreker at det er følelsen av å kjenne seg ensom som er skadelig. Det å være alene er med andre ord ikke det samme som å være ensom.
I følge psykolog og forsker på ensomhet John Cacioppo går hjernen inn i en overlevelsesmodus når du føler deg ensom. Dette kan føre til at du blir selvfokusert og opptatt av hvordan du selv har det, og glemmer å fokusere på hvordan andre rundt deg har det.
Råd for å komme ut av ensomheten
Det kan være vanskelig for andre å se at du er ensom, og det er ikke alltid så lett å fortelle omgivelsene at du ikke har det så bra. Nedenfor følger noen råd om hva du kan forsøke å gjøre for å komme deg ut av ensomheten.
Snakk med noen du stoler på
Snakk med noen du har tiltro til om hvordan du føler det. Ved å åpne deg og bli mer personlig overfor en du har tillit til, øker sjansen for at den du forteller det til også følger opp dette senere. Det er også mulig å oppsøke fastlegen eller en psykolog dersom du trenger profesjonelle å drøfte problemene dine med.
Del positive erfarginer eller opplevelser
Å dele positive erfaringer eller opplevelser med andre har vist seg å ha en overraskende positiv virkning på følelsen av ensomhet. Oppsøk sosiale møteplasser, som organiserte fritidsaktiviteter og organisasjonsarbeid. Hvis du har en interesse eller hobby, forsøk å pleie denne i et felleskap med andre. Prøv å lage deg rutiner der du treffer de samme personene gang etter gang. Slik kan fremmede på sikt bli venner.
Ikke la frykt hindre deg
La ikke frykten for å bli avvist hindre deg. Forsøk å ta initiativ. By på deg selv og på de kontaktene du allerede har. Forsøk å fokusere på hvordan andre rundt deg har det, mer enn på egen følelse av ensomhet.
Bruk internett
Sosiale medier kan være en vei ut av ensomheten, i alle fall for de som i utgangspunktet har hatt gode relasjoner, men som av en eller annen grunn har havnet i en situasjon der de kjenner seg ensomme.
Ikke ha for høye krav
Ikke ha for høye krav eller forventninger til et nytt vennskap. Det tar tid å få nære relasjoner.
Jeg snakker hver dag med mennesker som føler på ensomhet, svik og mange vonde følelser. Det å prate med en spådame, heks eller hva du enn ønsker å kalle meg hjelper. Jeg kan gi deg råd og øvelser du kan gjøre hjemme.
Det finnes alltid håp og en løsning – og det er en av grunnene til at jeg er her. Jeg vil hjelpe DEG å finne den veien som er DIN, der du føler lykke og glede i hverdagen!
Klem Jannike.